headerimage

In mijn praktijk behandel ik alle soorten klachten. Van etalagebenen tot lage rugklachten, van fibromyalgie tot burnoutklachten. Ik behandel iedere klacht met dezelfde aandacht, betrokkenheid en diepgang.

 

quote

Ik wilde iets met mensen doen, met mensen en masseren

Dus toen een klasgenoot van me fysiotherapie ging studeren dacht ik: ‘Da’s ook echt iets voor mij.’ En dat bleek. De studie was interessant, zowel inhoudelijk als in de praktijkvakken. Met een klein beetje vertraging (vanwege een té leuke studietijd) rondde ik mijn scholing af… op precies het verkeerde moment. Het was 1984 en verzekeraars waren vanaf dat jaar niet meer verplicht om overeenkomsten met fysiotherapeuten aan te gaan. Dus… dat deden ze ook niet meer.

Vertegenwoordigen van fysio-apparaten

Ik besloot het moment te gebruiken om mezelf verder te scholen. Ik volgde een jaar lang Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit. Hoewel interessant en zeker een verdieping van mijn kennis, leerde ik vooral dat ik óf docent, óf beleidsmaker, óf onderzoeker zou worden.

Maar ik wilde iets met mensen doen.

Dus ik sloot de opleiding vroegtijdig af en werd vertegenwoordiger in fysiotherapeutische apparaten. Dat was helemaal geen vervelende baan én ik zat dicht op het werkveld wat best eens handig zou kunnen zijn.

Een eigen praktijk

Dat bleek ook wel, want een fysiotherapeut waar ik contact mee had, wilde stoppen en ik zou haar uren kunnen overnemen. En zo kreeg ik mijn eerste vaste plek. Na verloop van tijd kwamen daar andere uren bij die ik zo zoetjes aan kon combineren tot een volledige praktijk. Het was een omweg. Maar inmiddels voer ik al bijna dertig jaar deze praktijk met veel plezier en goede resultaten.

Veel aandacht voor jou en je klacht

Je zult merken dat ik aandacht heb voor je verhaal en voor wie je bent. Ik luister aandachtig, vraag gericht door en kan goed tot de essentie komen. Als gespecialiseerd psychosomatisch fysiotherapeut, heb ik bovengemiddelde aandacht voor de psychische kant van je klacht. Dat doe ik vanzelfsprekend bij chronische klachten zoals pijn en vermoeidheid, maar ook reguliere klachten hebben baat bij deze extra aandacht. Al is het maar omdat dezelfde klacht voor verschillende mensen een verschillende betekenis heeft. De beleving van je klacht verschilt van mens tot mens en ook de verwachting van je herstel en de motivatie waarmee je werkt hebben invloed op de behandeling.

Het moment dat er verdieping in mijn behandeling kwam

Ik ging me toelichten op de psychische kant van mijn vak toen ik, tijdens de voorbereiding op een examen osteopathie maar niet kon achterhalen wat een jonge vrouw met vage buikpijn nu mankeerde. Van de weeromstuit besloot ik het over een heel andere boeg te gooien. Ik nodigde haar uit om een denkbeeldige reis naar binnen te maken. Als experiment. Een duikbootje, naar beneden op de kracht van verbeelding. We doken naar haar darmen, vonden daar een houten obstakel. Op het moment dat het duikbootje er kracht op zette, kreeg ze hoofdpijn. Dus, probeerde ik, laten we naar het hoofd gaan. Op weg daarheen gaf ze aan het er niet meer over te willen hebben. Zo sloten we af.

In ontwikkeling blijven

Ik wist toen dat ik me verder wilde ontwikkelen, om ook de klachten waar lichaam en geest samenwerken te kunnen behandelen. Klachten die nuance hebben. Dan moet je denken aan chronische pijnklachten, chronische vermoeidheid en bijvoorbeeld stressgerelateerde klachten. Ik bleef me ontwikkelen, volgde veel verschillende opleidingen en sloot me aan bij beroepsverenigingen op het gebied van fysiotherapie en psychosomatiek.

Alle klachten met alle aandacht

Op mijn praktijk behandel ik alle soorten klachten. Van etalagebenen tot lage-rug-klachten, van fibromyalgie tot burn-out. Ik behandel elke klacht met dezelfde aandacht, betrokkenheid en diepgang. Je wordt goed onderzocht, je krijgt een zinvolle analyse en leert je lichaam beter begrijpen.

Je leert te luisteren naar de stem van je lichaam

Wat nu een klacht is, wordt een signaal; een manier om jezelf in de gaten te kunnen houden. Je ontdekt als het ware je eigen gebruiksaanwijzing. Je ‘leest’ je lichaam beter; betere waarneming, subtielere beleving. Zo kom je erachter wat werkt en wat niet, waar je extra aandacht aan kunt geven en waar je mee gaat leren leven. Je vindt op deze manier je eigen oplossingen, en met meer dan dertig jaar ervaring weet ik: die werken het beste.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

Bekijk ook

Jeffrey

Bekijk profiel

Marilyn

Bekijk profiel
Top